top of page
  • Foto van schrijverCeline Bruyndonckx

From Valencia with love


Hoi iedereen,


Sinds vorige week donderdag zijn mijn ouders en zus even op bezoek. We vertrokken onmiddellijk naar Valencia om wat cultuur op te doen. Dit weekend was het dus niet van Alicante with love, maar van Valencia with love. De bezienswaardigheden zijn over de stad verspreid en er is voor ieders wat wils. Het oude stadsdeel doet je onmiddellijk denken aan het pittoreske Italië. Het plaza de la Virgen is echt sprookjesachtig mooi en was dan ook één van mijn lievelingsplekjes in Valencia. Je kan er op een van de vele terrasjes rustig iets drinken.


Met de mama! #alleenmaarliefde

Niet ver van de plaza de la Virgen, bevindt zich de Mercado Central, een drukke markthal, waar je verse Spaanse specialiteiten kan kopen. Het was er wel ongelooflijk druk en we hadden allemaal keuzestress omdat alles er super lekker uitzag.



Kiezen tussen empanadas en pizza...

Een ander indrukwekkend plein is het plaza de ayuntamiento. Het plein is omringd door prachtige gebouwen. Je kan zelfs even met de lift naar boven om iets te drinken of te eten en je hebt er bovendien een prachtig uitzicht.



Boven in de bar aan het playa de ayntamiento. Het enorme glas met de gele vloeistof erin, heet 'agua de Valencia'. Geen idee waarom er 'agua' in de naam voorkomt, want geloof mij, het drankje heeft niets met water te maken.

Valencia heeft ook verschillende oude stadspoorten. Het is zeker eens de moeite om omhoog te klimmen. Je hebt wel best geen hoogtevrees (zoals Julie) want er zijn glazen kijkgaten in de vloer gemaakt.



Een laatste troef van het oude stadscentrum is de arena voor stierengevechten en het Noordstation (dat eigenlijk in het Zuiden ligt #weird). Vooral vanbinnen ziet het station er prachtig uit.



Aan de linkerkant zie je de arena en aan de rechterkant het station.



Om even aan de drukte te ontkomen, hebben we de zee op gezocht. Playa de Platacona is een minder toeristische strand. Het is er geen overrompeling van mensen, maar het is er rustig en gezellig. Een ideale tegenpool van de drukke stad. Zwemmen in de wilde golven van de zee deed ons echt deugd. Je kan er ook gezellig iets drinken en een hapje eten. We hebben er de lekkerste guacamole ooit gegeten!! Een echte aanrader.




Van lekker eten, geen gebrek. Je kan er de leukste barretjes en restaurantjes vinden. Je moet wel een beetje uitkijken, want soms is de prijs-kwaliteit verhoudingen iets minder. Onze favoriet bevond zich een beetje uit het centrum. Begeleid door de warme klanken van een gitarist, genoten we van een lekker (en goedkoop) tapasmenu.




Daartegenover staat het nieuwe gedeelte, met zijn abstracte witte constructies. In de Ciudad de las Artes y Ciencias, heb je verschillende gebouwen. Een van de indrukwekkendste is toch wel het operagebouw.



Voor het operagebouw staat dan l'hemisferic, een soort cinema waar je enkele documentaires kan bekijken.


Poseren voor l'Hemisferic. Daarachter zie je het operagebouw.

Je kan er ook even tot rust komen in een soort botanische tuin.





Er was één ding dat ik echt suuuuuuuuuuuuuuuuuper graag wou doen in Valencia. Ik wou super graag met een doorzichtig plastic bootje op het water in de Ciudad de las Artes y Ciencias varen. Zo gezegd, zo gedaan. Op onze laatste dag, zijn we nog even langs de Ciudad gegaan. Althans, dat dachten we. Toen we net uit het bootje kwamen, werd de lucht wel héél grijs. En aangezien niemand naar mijn advies wilde luisteren om te schuilen, belandden we al snel in een wolkbreuk.



Foto van twee naïeve mensen die niet doorhebben wat er (letterlijk) boven hun hoofd hangt.

In nog geen minuut waren we compleet doorweekt. We konden ons bezoekje aan het aquarium, l'Oceanografic, dus wel vergeten. Nadat we snel droge kledij hadden aangetrokken, zijn we terug naar Alicante gereden.


Bedankt allemaal om mijn blog te lezen! Love you all!!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page